Angel di Maria od danas igrač PSG-a
Foto: EPA

Transfer postignut

Angel di Maria od danas igrač PSG-a

M. Šljivak

Angel di Maria danas će i službeno postati član francuskog prvaka PSG-a.

Argentinac se već dugo spominje kao potencijalno pojačanje Parižana. Dogovor između Manchester Uniteda i PSG-a o transferu je već postignut, a danas bi se konačno transfer mogao i završiti.

Tako će Di Maria nakon samo jedne sezone napustiti Old Trafford. Stigao je prošlog ljeta iz Real Madrida za nevjerovatnih 60 miliona funti, ali je na Teatru snova potpuno razočarao.

Postigao je svega tri pogotka u sezoni, a već od januara se po engleskim medijima pisalo kako će 27-godišnji Argentinac ovog ljeta napustiti United.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na kraju se to ispostavilo kao tačno. PSG će za usluge sjajnog krilnog igrača izdvojiti 46 miliona funti, a Di Maria će se danas pridružiti novim saigračima u New Yorku.

Prije Manchester Uniteda i Real Madrida, Di Maria je s dosta uspjeha nosio dres portugalskog velikana Benfice.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije