Aničić i Grahovac s Astanom do trećeg pretkola Lige prvaka

Bolji od latvijskog Spartaksa

Aničić i Grahovac s Astanom do trećeg pretkola Lige prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Astane danas su na domaćem terenu remizirali protiv latvijskog Spartaksa sa 1:1 u okviru revanš meča drugog pretkola Lige prvaka.

Prvaku Kazahstana ovo je bilo dovoljno da se plasiraju u treće pretkolo Lige prvaka jer je Astana u prvom meču slavila sa 1:0. Domaći su u revanšu poveli sa 1:0 kada je u 59. minuti utakmice mrežu latvijske ekipe zatresao Twumasi.

Međutim, u 72. minuti Spartaks je uspio da izjednači na 1:1 golom Vardanjansa. Gosti iz Latvije su pokušali na sve načine da povedu sa 2:1 i učine ovaj meč zanimljivim, ali na kraju nisu uspjeli i Astana se zasluženo plasirala dalje.

Povremeni bh. reprezentativac Marin Aničić odigrao je cijelu utakmicu za domaći tim, dok je u 72. minuti teren napustio još jedan povremeni reprezentativac Srđan Grahovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi