Aničić: Želio bih u grupi Real Madrid, najviše zbog Ronalda
Foto: EPA

Bh. reprezentativac iz Kazahstana za SportSport.ba

Aničić: Želio bih u grupi Real Madrid, najviše zbog Ronalda

Novi bh. reprezentativac Marin Aničić sinoć je napravio historijski uspjeh sa svojom Astanom. Kazahstanski klub je u četvrtkom pretkolu Lige prvaka uspio sačuvati prednost iz prve utakmice sa APOEL-om (1:0) i tako izboriti plasman u grupnu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja.  

Nakon prospavane noći Aničić je u razgovoru za SportSport.ba priznao da nije očekivao ovakav rasplet situacije, a kada su u pitanju mogući protivnici, posebnih želja u grupnoj fazi nema. 

"Slagao bih kada bi rekao da smo očekivali da ćemo ovako daleko dogurati u kvalifikacijama. Hvala Bogu, na kraju se sve poklopilo i sada smo napravili historijski uspjeh. Svjesni smo da će biti mnogo teško u grupnoj fazi, jer u jednom takvom takmičenju nema laganih protivnika. Sve u svemu, ovo je kao san", priča nam Aničić i potom dodaje:

"Obzirom da je danas žrijeb, nemam nekih posebnih želja. Volio bih sigurno momčad koju možemo pobijediti na domaćem i gostujućem terenu, ali kada već insistirate, onda neka bude da želim igrati protiv Real Madrida. Naravno, zbog Cristiana Ronalda."

U Kazahstanu svi klubovi imaju poseban ritual. Nije nešto što možete vidjeti na stadionima diljem Evrope. Zapravo, ne možete vidjeti nigdje. Osim u Astani. Tamo je to - ritual.

"Ovdje je običaj da se prije prve utakmice sezone okupimo na terenu i potom zakoljemo jagnje. To sam i ranije izjavio, pa me sada svi pitaju za to. Nije toliko bitno", ističe raspoloženi Aničić.

Na kraju utakmice Aničić je razgovarao sa sunarodnjakom Semirom Štilićem, a potom su jedno drugom poželjeli mnogo sreće u nastavku karijere. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pričali smo nakon utakmice, odlično je igrao sinoć i mislim da su svi vidjeli gol kakav je postigao. Čestitali smo jedno drugom na kraju i poželjeli samo sreću", riječi su ovog defanzivca koji je našao svoje mjesto na spisku za predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv Belgije i Andore. 

Aničić je u Astani dio najljepše priče kluba, osnovanog 2009. godine...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti