Ante Budimir iz Lokomotive u St. Pauli

Za otprilike milion eura

Ante Budimir iz Lokomotive u St. Pauli

Ante Budimir, napadač zagrebačke Lokomotive, vjerovatno igra u formi života u posljednje vrijeme. Prvi je strijelac hrvatske lige sa pet golova u samo dvije utakmice.

Ovaj fudbaler je skrenuo pažnju na sebe nekih evropskih klubova, a čini se da će karijeru nastaviti u Njemačkoj. Budimir se nalazi na pragu prelaska u St. Pauli a na račun kluba iz Zagreba bi trebalo biti uplaćeno oko milion eura obeštećenja.

Budimir ima 23 godine i rodom je iz Zenice. Ima opciju produžetka ugovora sa "lokosima" i ponudu njemačkog drugoligaša. Iako ni sam Budimir nije isključio prvu varijantu, istakao je da želi napredovati i dalje se razvijati kao igrač a prava prilika za takvo nešto mu je upravo odlazak u Njemačku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.