Antić: Krkiću, nisi došao kada si bio najbolji
EPA

Ne može igrati za Srbiju

Antić: Krkiću, nisi došao kada si bio najbolji

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) je donijela odluku da Bojan Krkić ne može nastupati za Srbiju. 

Ofanzivni fudbaler Stoke Cityja je izrazio želju da zaigra za zemlju iz koje je porijeklom, međutim njegov zahtjev je odbijen iz razloga što je 2008. godine kao veliki talenat debitovao u kvalifikacijama za reprezentaciju Španiju.

Svoj stav o ovoj situaciji za Kurir je iznio Radomir Antić koji je kao selektor još prije šest godina prepoznao da bi Srbija bila pravi izbor za Bojana Krkića.

"U vrijeme kada sam htio da ga uzmem bio je jedan od boljih igrača u svojoj generaciji, ali njegova odluka je bila drugačija. Imao je pravo na to. Pričao sam s njegovim ocem u to vrijeme i izabrali su Španiju", prisjetio se Antić.

Krkić bi dobio pravo da promijeni državljanstvo samo ukoliko bi Katalonija proglasila nezavisnost, te dobila dozvolu da se takmiči u FIFA-inim i UEFA-inim takmičenjima. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi