Antić: Messi ne želi igrati na krilu

Srbijanski trener o krizi u redovima Barcelone

Antić: Messi ne želi igrati na krilu

Nekadašnji trener Reala, Atletica i Barcelone Radomir Antić smatra da je Lionel Messi jedan od najodgovornijih za aktuelnu krizu katalonskog tima.

Lionel Messi je u revanš utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv madridskog Atleticao pretrčao smao sedam kilometara, samo nekoliko stotina metara više od golmana Barcelone Pinta, što je zaista mizerno.

"Messi nije mnogo trčao jer mu je trener Gerardo Martino rekao da igra na krilnoj poziciji. To je bio njegov način da kaže: “Ako želiš da igram na krilu, ovakve stvari ću raditi”. 

"Jasno je da Barcelona ima veliki problem. Kako da uklopi Messija, Neymara i Andresa Iniestu u ekipu", rekao je Antić za Goal.com.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislim da Messi neće prihvatiti da igra na krilu, posebno poslije svega što je uradio za Barcelonu. On će reći da će igrati, ali da li će učestvovati u igri, to je druga stvar".

"Svi pričamo o Messiju, Neymaru i Iniesti, ali zaboravljamo jedno od otkrovenja iz prošle sezone - Tella. On može nešto što Alexis Sanchez, Pedro i ostali ne mogu i mnogo doprinosi ekipi. Najbolji igrači ne čine uvek dobar tim, mislim da je to Barcelonin problem". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.