Antić: Real je pod manjim pritiskom

Srbijanski stručnjak smatra

Antić: Real je pod manjim pritiskom

Pobjednika El Clasica nezahvalno je prognozirati, smatra srbijanski stručnjak Radomir Antić.

Ipak, on ističe da su Madriđani u maloj psihičkoj prednosti, s obzirom da u ovom trenutku imaju šest bodova prednosti u odnosu na ljutog rivala.

"Mislim da je ovo utakmica koja najviše obećava kad je fudbal u pitanju, igra u najboljem ambijentu, za mene je to posebno važno, jer to sve utiče na jedan spektakl", rekao je Antić za Sportske.net te dodao:

"Real ima šest bodova više, pod manjim je pritiskom i to mu daje slobodu da mirnije uđe u ovaj meč. U svakom slučaju, Real je pod daleko manjim opterećenjem. Madriđani su do ove prednosti došli uz preko 10 povreda od početka sezone, stoga ovaj niz od 31 meča bez poraza još više dobija na značaju", dodao je Antić koji je imao priliku da vodi oba španska velikana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Veliki španski derbi igra se danas od 16.15 časova na stadionu Camp Nou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi