Antolović: Svjesni smo Standardovih kvaliteta
FOTO: nieuwsblad.be

Šlavi sutra protiv belgijskog velikana

Antolović: Svjesni smo Standardovih kvaliteta

A. Beganović

Fudbaleri Željezničara sutra će u Belgiji protiv Standarda odigrati prvi susret 3. pretkola Evropa lige.

Plavi su u LiJež doputovali danas, a uoči večerašnjeg treninga održana je i press konferencija na kojoj su se medijima obratili šef stručnog štaba Željezničara, Milomir Odović, i golman ovog tima Marijan Antolović.

Na samom početku svog izlaganja Odović je istakao da jako cijeni ekipu Standarda.

"Sutra navečer je za nas pravi test. Igramo protiv kvalitetnog tima sa bogatom evropskom prošlosti. Moramo biti skoncentrisani i homogeni tokom svih 90 minuta", istakao je Odović, koji je potom dodao:

"Znam za jugoslovnesku tradiciju u Standardu. Moj bivši saigrač Josip Bukal je čak i igrao ovdje. Slavoljuba Muslina dobro poznajem i igrajući za Željezničar sam igrao protiv njega. Bio je kvalitetan vezni igrač".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Golman Željezničara Marijan Antolović svjestan je kvalitete belgijske ekipe.

"Gledali smo utakmicu Standarda i bez obzira na poraz svjesni smo da se radi o kvalitetnoj ekipi. No, i mi smo protiv Ferencvaroša pokazali da imamo kvalitet i nadamo se da se možemo suprostaviti Standardu. Naša najveća prednost je dobra odbrambena formacija", istakao je golman Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.