Antonio Conte Balotellija izostavio sa spiska

Bez poziva napadaču Liverpoola

Antonio Conte Balotellija izostavio sa spiska

Novi selektor Italije Antonio Conte za spiska reprezentacije ove zemlje za duele s Holandijom i Norveškom u septembru izostavio je Marija Balotellija, novog napadača Liverpoola.

Conte više nije imao velikih iznenađenja, tu je većina igrača koji su razočarali na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ovoga ljeta.

U izostanku Balotellija, napad će predvoditi Mattia Destro iz Rome, Ciro Immobile iz Borussije Dortmund, te povratnici Stephen El Shaarawy iz Milana i Pablo Osvaldo iz Intera.

Balotelli ima meč suspenzije zbog isključenja na posljednjem meču na Mundijalu, ali je čudno što ga Conte nije pozvao bar za drugi, važniji meč. 

Conte je na spisak uvrstio čak četiri golmana, a zbog povrede u timu nema najveće zvijezde Andree Pirla, kao ni Ricarda Montoliva. Povratnik je i Sebastian Giovinco iz Juventusa, dok su debitanti Simone Zaza iz Sassuola i golman Torina Daniele Padelli. 

Za razliku od SP, u timu nema Alessija Cercija, Antonija Cassana i Lorenza Insignea.

Italija 4. septembra igra prijateljski meč sa Holandijom, a pet dana kasnije počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. sa Norveškom. 

Golmani: Gianluigi Buffon (Juventus), Daniele Padelli (Torino), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)

Odbrana: Davide Astori (Roma), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Gabriel Paletta (Parma), Andrea Ranocchia (Inter Milan)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Antonio Candreva (Lazio), Matteo Darmian (Torino), Daniele De Rossi (Roma), Mattia De Sciglio (Milan), Alessandro Florenzi (Roma), Emanuele Giaccherini (Sunderland), Christian Maggio (Napoli), Claudio Marchisio (Juventus), Marco Parolo (Parma), Manuel Pasqual (Fiorentina), Andrea Poli (AC Milan), Marco Verratti (Paris Saint-Germain)

Napadači: Mattia Destro (Roma), Stephen El Shaarawy (Milan), Sebastian Giovinco (Juventus), Ciro Immobile (Borussia Dortmund), Pablo Osvaldo (Inter), Simone Zaza (Sassuolo)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.