Antonio Conte nije mogao dobiti bolje vijesti

Uskoro će produžiti ugovor s Plavcima

Antonio Conte nije mogao dobiti bolje vijesti

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja nalaze se na odličnom putu da na kraju ove sezone titulu prvaka Engleske vrate na Stamford Bridge.

Od dolaska Antonija Contea na klupu Plavaca ova ekipa zaigrala je u sjajnoj formi i trenutno se nalazi na prvom mjestu Premiershipa. Mnogi su sigurni da će Chelsea na kraju sezone biti novi prvak Engleske, a to najbolje pokazuje i potez Romana Abramoviča.

Naime, engleski mediji prenijeli su danas da je Conte dogovorio s londonskim klubom potpisivanje novog ugovora iako je tek ljetos stigao u redove Plavaca. Navodno, ugovor će biti potpisan za nekoliko sedmica, a prema njemu Conte će na Stamford Bridgeu ostati do ljeta 2020. godine.

Conte je prošlog ljeta stigao u Chelsea nakon što je odlučio napustiti klupu reprezentacije Italije, a s Plavcima potpisao je trogodišnji ugovor. No, Abramovič je već nakon prve sezone odlučio da ugovor sa italijanskim stručnjakom produži za još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, prema novom ugovoru Conte će dobiti i veću platu, a trenutno zarađuje 6,5 miliona funti po sezoni što ga čini petim najplaćenijim trenerom u Engleskoj. Ispred njega su Klopp, Wenger, Mourinho i Guardiola.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi