APOEL se nije obrukao na Nou Campu, remi Ajaxa i PSG-a
Foto: EPA

Liga prvaka, grupa F

APOEL se nije obrukao na Nou Campu, remi Ajaxa i PSG-a

M. Šljivak

Barcelona je u prvom kolu grupe F prvog kola Lige prvaka dočekala kiparski APOEL, a na kraju je katalonski tim slavio pobjedu rezultatom 1:0.

APOEL se nije prepao katalonskog velikana, no poraz nije mogao izbjeći. Dominirala je Barcelona cijelim tijekom susreta, a odbrana kiparskog prvaka je popustila tek u 28. minuti. Messi je ubacio iz slobodnog udarca, a Gerard Pique je pogodio za vodstvo Barcelone od 1:0.

Imala je Barca još nekoliko prilika u prvom dijelu. Ipak, APOEL se jako dobro branio, te je ostalo 1:0 nakon prvih 45 minuta.

Očekivano, Barcelona je dominirala i u drugom poluvremenu. APOEL se branio i kao da su gosti došli samo s idejom da prime što manje golova. Defanziva im se na kraju u neku ruku i isplatila, pa su  na Nou Campu primili samo jedan gol.

Francuski prvak PSG remizirao je 1:1 na izuzetno teškom gostovanju kod Ajaxa u Amsterdamu.

Izuzetno slabo prvo poluvrijeme donijelo je ipak jedan gol i to u mreži domaćeg tima. U 14. minuti susreta mrežu Ajaxa je pogodio Edinson Cavani za vodstvo Svetaca od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo nma odmor, da bi otvaranje drugog poluvremena ponudilo mnogo bolji fudbal. Lucas je u dva navrata prijetio kod PSG-a, dok je Zimling imao dobru priliku za Ajax.

Zatim je Lucas u 58. minuti iskušao Cillesena, ali je golman Ajaxa sjajno odbranio. I nakon toga je PSG bio bolji. Stvarali su šanse, ali je Ajax iz prve prave šanse na utakmici stigao do izjednačenja. Za 1:1 je u 74. minuti pogodio Lasse Schone.

Schone je potom prijetio još jednom iz slobodnog udarca, imao je i PSG prilika, ali je do kraja ostalo 1:1.

Liga prvaka, grupa F:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ajax - PSG 1:1 (Schone 74' / Cavani 14')
Barcelona - APOEL 1:0 (Pique 28')


Goal Cavani - Ajax 0-1 PSG - 17-09-2014 (Champ... by Replay-Video
Gerard Pique Goal - FC Barcelona vs APOEL... by sporithd
Lasse Schøne Amazing Free Kick Goal - Ajax vs... by chrolloxhisoka

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.