Apollon "ohladio" Lokomotiv usred Moskve

Kiprani slavili

Apollon "ohladio" Lokomotiv usred Moskve

Nakon što je u prvoj utakmici odigrao 1:1 pred domaćom publikom, kiparski predstavnik je u revanš susretu play-off faze Europa lige pobjedom od 4:0 savladao Lokomotiv iz Moskve, i tako se plasirali u grupnu fazu.

Malo ko se nadao da kiparski sastav može do plasmana u grupnu fazu Europa lige, pogotovo nakon rezultata iz prvog meča koji im nije davao velike šanse.

Već u 20. minuti gosti su stigli u vodstvo preko Rezeka, koji je iskoristio asistenciju Gullona i tako šokirao domaći tim. U ostatku prvog poluvremena mreže su mirovale, ali već na samom početku Papoulis je udvostručio Apollona.

Veliko iznenađenje i potvrdu plasmana u grupnu fazu ovjerio je pogodak Thurama iz 78. minute utakmice, a dobru partiju u ovome susret asistencijom je krunisao Papoulis. 

Tri minute kasnije Papoulisa je zamijenio Lopez kojem je bilo dovoljno svega 180 sekundi od ulaska na travnjak da zatrese mrežu Marinata za visokih 0:4.

Utješni gol za domaće, pet minuta prije kraja utakmice, postigao je Pavlyuchenko.

Europa liga, play-off:
Lokomotiv - Apollon 1:4 (Pavlyuchenko 85. / Rezek 20., Papoulis 51., Thuram 78., Lopez 84.)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.