Apollon s igračem manje do remija s Evertonom
Foto: EPA

Liga Evrope, Grupa E

Apollon s igračem manje do remija s Evertonom

Everton u utakmici drugog kola grupne faze Lige Evrope nije uspio slaviti nad Apollonom, a njihov okršaj je završen rezultatom 2:2. U drugoj utakmici grupe E viđen je remi Lyona i Atalante, 1:1.

Everton je na Goodison Parku ugostio ekipu Apollona, a gosti su na početku uspjeli šokirati Karamele.

Apollon je poveo u 12. minuti golom Adriana, nakon odličnog centaršuta Maglice. Ipak, u 21. minuti Everton stiže do izjednačenja.

Wayne Rooney je iskoristio veliku grešku i nesporazum golmana gostiju Valea i njegovog saigrača Pedra, te je rutinski pospremio loptu u gol.

Igrala se 66. minuta kada je Nikola Vlašić, koji je ovog ljeta stigao iz Hajduka, rutinski pogodio i donio vodstvo Evertonu od 2:1.

Ipak, u samom finišu pravi šok za Everton. Iako je Apollon u 86. minuti ostao s igračem manje, jer je isključen Roberge, gosti uspijevau doći do izjednačenja.

U 88. minuti Yuste pogađa glavom nakon ubacivanja iz slobodnog udarca i donosi veliko slavlje navijačima Apollona.

Treba napomenuti da naš Muhamed Bešić nije bio u ekipi Evertona na ovoj utakmici.

Lyon je na svom terenu ugostio Atalantu, a iako je prvi stigao do vodstva, utakmica je na kraju završena remijem rezultatom 1:1.

Traore je doveo Lyon u vodstvo u zadnjoj minuti prvog poluvremena, nakon što je iz drugog pokušaja uspio savladati golaman Atalante.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, gosti iz Bergama stižu do izjednačenja u 57. minuti susreta, kada, nakon kratke kombinacije iz slobodnog udarca, Gomez postiže fantastičan gol za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

Kada je u pitanju grupa F moskovski Lokomotiv je rutinski savladao Zlin rezultatom 3:0, nakon hat-tricka Fernadesa. U drugoj utakmici ove grupe Sheriff Tiraspol i Kopenhagen su remizirali u utakmici bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti