Apsolutna dominacija: Rijeka nastradala na Maksimiru
Foto: Index

Dinamo proslavio 10. titulu u nizu

Apsolutna dominacija: Rijeka nastradala na Maksimiru

Zagrebački Dinamo je danas proslavio desetu titulu u nizu nakon nevjerovatne sezone u kojoj nije doživio niti jedan jedini poraz!

Posljednji tim koji je osjetio snagu Zagrepčana bila je Rijeka, drugoplasirani tim HNL-a. Rezultat 4:0 za Modre dovoljno je rekao kolika je trenutna razlika između prvog i drugog tima u hrvatskom prvenstvu.

Pjaca je već u 2. minuti doveo Dinamo u prednost od 1:0, da bi na 2:0 u 28. minuti povisio Taravel. U 63. minuti već je bilo 3:0 za Modre, a svoj drugi pogodak na utakmici postigao je Pjaca, ovoga puta sa jedanaest metara.

Konačnih 4:0 postavlja Soudani, koji je u 73. minuti zaključio ubjedljivi trijumf desetostrukog uzastopnog prvaka Hrvatske.

Dinamo je u 36 utakmica ove sezone upisao 26 pobjeda i deset remija, upisavši 88 bodova. Njihovoj dominaciji ne nazire se kraj...

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 36. kolo:

Dinamo - Rijeka 4:0

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije