Ardu mole: Vrati se u klub
Foto: EPA

Galata ga želi nazad

Ardu mole: Vrati se u klub

M. Šljivak

Iako se tokom ljeta konstantno govorilo o njegovom odlasku iz Barcelone, turski fudbaler Arda Turan još uvijek je član katalonskog velikana.

Turan (30), nema mnogo prostora za igru u Barci, a čini se da ni dolaskom Ernesta Valverdea na trenersku klupu, stvari po njega neće postati nimalo bolje.

Arda se povezivao najviše sa svojim bivšim klubom Galatasarayom. Oni ga definitivno žele nazad, što je za turske medije istakao i predsjednik istanbulskog velikana Dursun Izbek.

"Arda je naše dijete i naravno za njega je Galata najvažnije mjesto u životu, klub za koji treba da igra. Strast za fudbalom i želja za igrom su najbolji razlog da se vrati. Pozivam ga da dođe u svoj klub", rekao je Ozbek.

Turski fudbaler međutim još uvijek nije odlučio šta će s karijerom. Barcelona ga je spremna prodati, a u Galatasarayu ga željno iščekuju.

Turan je čak 11 godina nosio dres turskog velikana. Ukupno je za klub nastupio u 197 utakmica i postigao je 45 golova, a zatim je 2011. godine obukao dres Atletio Madrida.

Četiri godine kasnije je potpisao za Brcelonu gdje je u 55 utakmica postigao 15 pogodaka, ali nikada nije bio prvi izbor kod sada već bivšeg trenera Luisa Enriquea.

Galata bi mu mogla biti spas za karijeru, jer će ga klupa vjerovatno čekati i kod Ernesta Valverdea tokom ove sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti