Argentina golom Messija savladala Čile

13. kolo južnoameričkih kvalifikacija za SP

Argentina golom Messija savladala Čile

D. Rakanović

Argentina je noćas na domaćem terenu u Buenos Airesu savladala je Čile rezultatom 1:0 u okviru 13. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Lionel Messi iz penala u 16. minuti.  Veoma brzo nakon vodstva, mogao je Aguero da udvostruči prednost, ali je nakon centaršuta pucao malo iznad prečke.

U drugom poluvremenu je Čile bio konkretniji, imao je dvije velike šanse koje nije iskoristio. Prvo je Alexis Sanchez u 65. minuti šutirao iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, ali je pogodio prečku. Nedugo nakon toga Nicolas Castillo se našao u situaciji jedan na jedan sa golmanom Sergiom Romerom, koji mu je odbranio šut. 

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika i Argentina je osvojila tri vrijedna boda u trci za odlazak na Svjetsko prvenstvo. 

Argentina se nakon 13 odigranih utakmica nalazi na trećoj poziciji sa 22 boda, dok Čile sa 20 bodova drži šestu poziciju. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U ostalim utakmicama ovog kola Paragvaj je na domaćem terenu savladao Ekvador sa 2:1, dok su Venecuela i Peru odigrali 2:2. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi