Argentina komplicira život i Lionelu Messiju i Barceloni

U srijedu s Ekvadorom

Argentina komplicira život i Lionelu Messiju i Barceloni

Argentinci nisu jedini koji grizu nokte utakmicu prije kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U Barceloni su također zabrinuti i prate sve šta se dešava vezano za "Albiceleste". Zašto? Zbog Lionela Messija.

Ekipa Jorgea Sampaolija zakomplicirala je sebi život remiziravši protiv Perua, pa će njihova sudbina biti određena u utorak protiv Ekvadora. Sve opcije su u igri.

Postoji mogućnost da Argentina uopće ne izbori plasman u Rusiju, što bi značilo da Messija nećemo gledati na njegovom eventualnom posljednjem Svjetskom prvenstvu. Također, moguće je da obezbijede Gaučosi direktan plasman, a izvjestan je i nastup u baražu.

Upravo ova posljednje opcija dovela bi do novih glavobolja, prvenstveno u Barceloni, budući da bi Argentinci u tom slučaju igrali s Novim Zelandom, što jamči dug put za igrače koji budu pozvani.

Što se Katalonaca tiče, u tom slučaju Lionel bi možda i propustio utakmicu sa Seviljom, budući da bi mečevi sa Novim Zelandom bili na programu 8. novembra u Welingtonu i 15. u Buenos Airesu. Barcelona 31. oktobra ima i utakmicu Lige prvaka u Atini, tako da bi u samo 15 dana Messi i Javier Mascherano preletjeli gotovo cijeli svijet.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kad ste najbolji igrač svijeta valja i o tome razmišljati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi