Argentina srušila Brazil, Mercado presudio

Uspješan debi Sampaolija

Argentina srušila Brazil, Mercado presudio

Argentina je u prijateljskoj utakmici odigranoj u Australiji savladala Brazil. 

Pod vodstvom novoizabranog selektora Jorgea Sampaolija Argentina je protiv Brazila pred 95.000 gledalaca slavila minimalnim rezultatom 1:0, a jedini gol na utakmici je zabio Mercado. 

Defanzivac Seville je u posljednjim trenucima prvog poluvremena iskoristio odbijanac i plasirao loptu u mrežu Wevertona. Ispostavit će se da je ovo bio i trenutak odluke, iako je Brazil imao fenomenalnu priliku u 62. minuti kada su u jednom napadu Jesus i Willian pogodili stativu.

Argentinci su tako uspjeli savladati Brazil po prvi put nakon 2012. godine. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Brazil je prvi sa 33 boda i već je osigurao plasman u Rusiji, dok Argentina s tim, pak, muku muči. Trenutno je na petom mjestu u kvalifikacijskoj grupi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi