Argentinci ogorčeni: Napadi na Messija ne prestaju

Nakon očaja protiv Venecuele

Argentinci ogorčeni: Napadi na Messija ne prestaju

M. Šljivak

Reprezentacija Argentine će uz dosta muke pokušati da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo.

Mršavi remi s Venecuelom (1:1) udaljio je Gaučose od plasmana u Rusiju, a Argentincima je preostalo da odigraju utakmice protiv Perua i Ekvadora u kojima su im potrebne pobjede.

Javnost u Argentini je ogorčena na reprezentativce. Usprkos činjenici da je bio najbolji na terenu, najveće kritike je pretrpio Lionel Messi kojeg mediji nisu štedili.

Magazin Ole je jasno poručio zvijezdi Barcelone:

"Najbolji na svijetu ne može biti samo jedan u nizu fudbalera", te dodaju:

"To je bila samo još jedna noć nakon koje će ga obožavati. Ali, on nije eksplodirao. Nedostatak pravih saigrača ne može biti izgovor za Messija. U prvom poluvremenu je bio sjajan i kada su svi pomislili da će voditi tim do trijumfa, potpuno je nestao", navodi Ole.

Ranije kritike su žestoko pogađale Messija. Čak se nakon poraza u finalu Copa Americe od Čilea oprostio od nacionalnog tima, ali se na kraju predomislio.

Za mjesec dana ćemo znati hoće li Argentina igrati na Svjetskom prvenstvu. Tamo Gaučose svi očekuju, ali s obzirom na igru koju prikazuju, neće biti nikakvo iznenađenje ako ostanu bez učešća na Mundijalu u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije