Argentinci presudili Napoliju u Torinu

Juventus slavio sa 3:1 u prvom meču polufinala

Argentinci presudili Napoliju u Torinu

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras Napoli (3:1) u prvom meču polufinala Kupa Italije.

Juve je od prve minute imao incijativu na sredini terena, ali nije uspio da nađe put do mreže Napolija. U 36. minuti nastao je muk na stadionu Stare dame jer su gosti iz Napulja stigli do prednosti. Insigne je sjajno asistirao, a mrežu Neta zatresao je Jose Callejon.

Domaći su mogli u samom finišu prvog poluvremena da izjednače. Prvo je Reina odbranio udarac Mandžukića, a zatim je još jednom maestralo reagovao kada je na odbijenu loptu natrčao Lichtsteiner. Ipak, na samom otvaranju drugog dijela Juve je uspio da preokrene stvari su svoju korist.

U 47. minuti Dybala je iskoristio nesmotrenost odbrane Napolija koja je skrivila penal. Argentinac je preuzeo odgovornost, te je s bijele tačke vratio stvari na početak (1:1). Nakon izjednačenja domaći su krenuli u napad, a to im se isplatilo u 64. minuti. Reina je napravio veliku grešku koju je iskoristio dojučarašnji napadač gostiju Gonzalo Higuain za 2:1.

Samo pet minuta kasnije Juventus je riješio pitanje pobjednika u ovom meču. Sudija je ponovo pokazao na bijelu tačku, a po drugi put siguran izvođač bio je Dybala koji je postavio konačnih 3:1. Napoli će u revanšu imati težak zadatak da izbori finale Kupa Italije.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta u dresu Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kup Italije, polufinale:

Juventus - Napoli 3:1


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi