Arne Friedrich prešao u Chicago

Iz Wolfsburga u Chicago Fire

Arne Friedrich prešao u Chicago

A. Beganović

Bivši njemački reprezentativac Arne Friedrich sporazumno se rastao sa svojim sada već bivšim klubom Wolfsburgom i potpisao je ugovor za američki Chicago Fire.

Tridesetdvogodišnji stoper je nakon borbe sa povredama tokom cijele prošle sezone sporazumno raskinuo ugovor sa Wolfsburgom i odlučio otići u MLS.

U svojoj karijeri je nosio dresove Arminie Bielefeld, Herte i Wolfsburga, a pored toga skupio je i 82 nastupa za reprezentaciju Njemačke.

Najveći dio karijere proveo u Herti, čije je boje branio osam godina, sve dok 2010 nije preselila u Cvajtu, a Friedrich tada prelazi u Wolfsburg za 3 miliona eura.

Na stranici Chicago Fire je objavljeno da je u srijedu stavljen potpis na ugovor sa Arne Friedrichom i da će već u narednom kolu spreman za debi u novom klubu, koji je dobro startao u novoj sezoni skupivši jednu pobjedu i remi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije