Arsenal bez šanse u Dortmundu, Yilmaz spasio Galatu
Foto: EPA

Liga prvaka, grupa D

Arsenal bez šanse u Dortmundu, Yilmaz spasio Galatu

M. Šljivak

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda savladali su u prvom kolu grupe D Lige prvaka ekipu Arsenala s 2:0.

Derbi današnjeg programa na Signal Iduna Parku pripao je Borussiji bez većih problema. 

Nakon nekoliko prilika u prvom poluvremenu, koje nisu urodile plodom, Borussija je do vodstva stigla u samom finišu prvog dijela. Mrežu gostiju iz Londona je pogodio Ciro Immobile za prednost Milionera od 1:0 na poluvremenu.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su udvostručili prednost. Veliku grešku odbarane Arsenala kaznio je Pierre-Emerick Aubameyang za prednost od 2:0.

Imao je potom domaći sastav još nekoliko dobrih prilika. Arsenal je bio neprepozntaljiv, te je na kraju Borussija slavila sigurnu pobjedu u ovom susretu.

Galatasaray je u Istanbulu uz dosta sreće osvojio bod protiv Anderlecha(1:1)

Vodećii gol na ovom susretu postigao je Dennis Praet u 52. minuti, a ovaj susret je pružio i nekoliko zaista velikih prilika, a Burak Yilmaz je u prvoj minuti nadoknade izjednačio na konačnih 1:1.

Liga prvaka, grupa D:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Galatasaray - Anderlecht 1:1 (Yilmaz 90' /Praet 52')
Borussia Dortmund - Arsenal 2:0 (Immobile 45', Aubameyang 48')

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.