Arsenal na "daleki" put od 160 kilometara ide avionom

Bespotrebni let...

Arsenal na "daleki" put od 160 kilometara ide avionom

Teme:

Arsenal će sutra u okviru 14. kola Premiershipa gostovati kod Norwicha. 

Mnogo prašine izazvao je način na koji će londonski klub otputovati. Naime, nakon današnje večere nogometaši Arsenala će ući u avion i 160 kilometara i 14 minuta kasnije stići na svoje odredište, a udruženja za zaštitu okoliša žestoko su napale Arsenal zbog bahatog ponašanja.

"Smiješno. Pa, mogli su sjesti na voz i doći u Norwich za dva sata. Ne bi ni osjetili da su putovali. Ovo je samo neozbirnost prema zagađivanju okoliša", poručili su iz udruženja za zaštitu okoliša Plane Stupid. 

Ipak, oglasio se i trener Arsene Wenger koji ističe kako su se u Arsenalu odlučili na odlazak sa avionom iz razloga što su najavljivani radovi na cesti. 

"Idemo danas nakon večere. Zbog radova na cesti ulazak u Norwich je otežan i to smo jednostavno htjeli izbjeći. Ne letimo tako često u zadnje vrijeme, radije idemo autobusom ili vozom. Ovo je izuzetan", kazao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji podsjećaju da se u Arsenalu nisu prvi put odlučili na ovakav potez. Avionom su na odredište udaljeno oko 160 kilometara putovali su i 2012. godine. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.