Arsenal nastavlja trend prodaje igrača najvećim rivalima
Foto: EPA

Ozil i Sanchez na meti klubova iz Manchestera

Arsenal nastavlja trend prodaje igrača najvećim rivalima

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala priredili su svojim navijačima novo iznenađenje jer su u subotu poraženi na gostovanju od Watforda sa 2:1.

Topnici su nakon prvog poluvremena imali prednost koji su uspjeli prokockati u drugom dijelu i upisati novi poraz. Na meti navijača nakon utakmice našao se njemački reprezentativac Mesut Ozil koji igra daleko ispod svih očekivanja. Ozilu na kraju sezone ističe ugovor s Arsenalom i čini se da je jasno da nema namjeru da ga produži.

Prema pisanju engleskih medija Arsenal je spreman već u januaru da pusti Ozila da ide kako bi uspjeli barem nešto zaraditi jer će na ljeto biti slobodan igrač. Ipak, problem je što Ozil vjerovatno neće biti jedina zvijezda koja će napustiti Emirates jer je u gotovo istoj situaciji i Alexis Sanchez.

Čileanac također ne želi da produži ugovor i najbliži je da u januaru potpiše za Manchester City koji ga je želio dovesti i ljetos. Što se tiče Ozila kako navode tamošnji mediji najviše izgleda za njegovo dovođenje ima Manchester United što znači da će Arsenal nastaviti trend prodavanja igrača najvećim rivalima.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi