Arsenal odbio ponudu za 'otpisanog' Lucasa Pereza
Foto: EPA

Španac silno želi napustiti Emirates

Arsenal odbio ponudu za 'otpisanog' Lucasa Pereza

Veliki broj fudbalera Arsenala se povezuje s mogućim napuštanjem Emiratesa. Alexis Sanchez, Mesut Ozil i Alex Oxlade-Chamberlain su neki od njih, međutim najveću želju da napusti London sigurno ima Lucas Perez.

Naime, ovaj španski napadač je izuzetno nezadovoljan tretmanom i minutažom koju dobija u Arsenalu, te silno želi napustiti ovaj klub i vratiti se u Španiju. Podsjetimo, Arsenal je Perezov dres s brojem devet, bez njegovog znanja, prepustio novom pojačanju Alexandreu Lacazetteu.

Njegova željena destinacija je Deportivo La Coruna, klub iz kojeg je prošlog ljeta i stigao u Arsenal. Pereza su tada Topnici platili oko 18 miliona funti, a iako Deportivo želi vratiti 29-godišnjeg napadača u svoje redove, španski mediji saopštavaju da je Arsenal odbio zvaničnu ponudu ovog kluba.

Naime, Deportivo je ponudio oko 11 miliona funti za Pereza, što u Arsenalu smatraju nedovoljnim da bi svog nezadovoljnog napadača "poslali kući."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da je 10.9 miliona funti odlična ponuda Deportivo La Corune. Deportivo je prošlog ljeta dobio 12.7 miliona funti od njegovog transfera...Rade sve što je u njihovoj mogućnosti da realizuju ovaj transfer. Lucas želi igrati, ali je on pod ugovorom s Arsenalom. Nadam se da će uspjeti postići dogovor", izjavio je Lucasov menadžer, Rodrigo Fernandez Lovelle.

Iako je Perezova želja povratak u Deportivo, za njegove usluge su zainteresovani i neki premierligaši poput Newcastlea i Brightona.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi