Arsenal se mučio, ali na kraju slomio otpor Leicestera

Trijumf Topnika

Arsenal se mučio, ali na kraju slomio otpor Leicestera

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Arsenala osvojili su tri boda u susretu 28. kola engleske Premier lige protiv Leicestera (1:0).

Opšte je poznato da se Arsenal u posljednje vijeme muči sa rivalima, a to je bio slučaj i večeras protiv Leicestera, koji je uz malo sreće mogao neporažen napustiti sjeverni London. 

Aktuelni prvak Engleske na Emiratesu je od početka, ali ne i do kraja odolijevao napadima Topnika. Tek u 86. minuti Nacho Monreal je šutirao sa 16 metara, lopta se od stopera Robertha Hutha odbija u mrežu gostujućeg golmana.

Prethodno je Arsenal stvorio veliki broj šansi, a Leicester je nekako uspijevao da se odbrani, dok Čech na drugoj strani nije imao puno posla i manje-više Leicester nije ništa napravio.

S ova tri boda Aresnal ide na šesto mjesto sa 60 bodova i ostaje u trci za pozicijama koje vode u Ligu prvaka. Četvrtoplasirani Manchester City ima 64 boda.

Što se Leicestera tiče, on je 15. s 37 bodova i još uvijek je na dobrom putu da izbori opstanak.

Premier liga, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Leicester 1:0 (Huth 86 - ag) 

Middlesbrough - Sunderland 1:0 (De Roon 8)

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti