Arsenalu trofej Community Shield, City razočarao
Foto: EPA

Topnici uvjerljivi

Arsenalu trofej Community Shield, City razočarao

E. Škorić

Nogometaši Arsenala uvjerljivom pobjedom nad Manchester Cityjem (3:0) danas su osvojili prvi trofej u novoj sezoni - Community Shield.

Iako su se Cityju davale veće šanse pred današnju utakmicu na Wembleyju, Građani su razočarali i protiv osvajača FA Cupa iz prošle sezone doživjeli nimalo lagan poraz.

Topnici su od početka izgledali bolje, a nakon 20-ak minuta ne baš sjajne igre obje ekipe, izabranici Arsenea Wengera su poveli. Jack Wilshere je dodao do Santija Cazorle, koji matira Willyja Caballera.

Aaron Ramsey je tri minute prije kraja prvog dijela, na dodavanje Sanoga, postigao gol za 2:0 i tu je bio kraj nadama Cityja. Na poluvremneu je Wenger izvršio tri izmjene, a i u nastavku su Topnici bili efikasniji nego njihovi protivnici.

Stevan Jovetić je u 53. zaprijetio golu Arsenala, no njegov udarac zaustavila je stativa gola londonskog kluba. Crnogorac se okušao i u 56. minuti, no Wojciech Szczesny brani.

Olivier Giroud je u 56. minuti postigao prelijep gol udarcem sa oko 23 metra za debi za zaborav novog golmana Cityja. Caballero nije imao svoj dan, baš kao niti mnogi igrači Cityja.

Bh. reprezentativac Edin Džeko je za City odigrao 60 minuta. Za Arsenal je ovo 13. naslov Superkupa Engleske, prvi od 2004. godine, te sjajan početka nove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.