Arslanagiću 90 minuta, Standard poražen od Zenita
Foto: EPA

Liga prvaka, play-off

Arslanagiću 90 minuta, Standard poražen od Zenita

E. Škorić

Dosta neizvjesno bilo je u Liegeu, Aalborgu i Bratislavi u prvim utakmicama play-offa Lige prvaka.

Zenit je u Liegeu gostovao kod Standarda, te je ostvario minimalnu pobjedu. Gol odluke postignut je u 16. minuti. Shatov je bio precizan na asistenciju Hulka. 

Za Standard je svih 90 minuta u odbrani odigrao potencijalni bh. reprezentativac Dino Arslanagić, čiji će klub, ruku na srce, teško do grupne faze, pogotovo što se uzvrat igra u St. Petesburgu.

Danski Aalborg i kiparski APOEL odigrali su 1:1. Thomsen je u 16. minuti donio slavlje domaćim navijačima, ali je važan pogodak za goste sa Kipra postigao Oliveira u 54. minuti. 

Slovan je u Bratislavi remizirao s BATE Borisovom (2:1). Bjelorusi su poveli autogolom Jablonskog u 44. minuti, ali je iskusni Vittek osam minuta nakon ulaska u igru, u 80. minuti, pogodio za 1:1, što je bio i konačan rezultat.

Liga prvaka, play-off, prave utakmice:
Aalborg - APOEL 1:1 (Thomsen 16/ Oliveira 54)
Standard - Zenit 0:1 (Shatov 16)
Slovan Br. - BATE 1:1 (Vittek 80 / Jablonsky 44 - ag)

 Aalborg - APOEL 1:0

Aalborg - APOEL 1-1

 

Standard - Zenit 0:1

Slovan - BATE 1:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Slovan - BATE 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti