Arteta: Odigrali smo najbolju utakmicu, a izgubili smo
Foto: EPA

Veznjak Arsenala nakon poraza od Uniteda

Arteta: Odigrali smo najbolju utakmicu, a izgubili smo

E. Škorić

Mikel Arteta, vezni nogometaš Arsenala, ističe kako nije fer što je njegov klub poražen od Manchester Uniteda proteklog vikenda.

U vikendu iza nas odigrani su susreti 12. kola engleskog Premiershipa, a Arsenal je na Emiratesu rezultatom 2:0 poražen od ljutog rivala Uniteda. Imali su Topnici 23 udarca prema golu gostiju, veći posjed lopte, ali ne i bodove na kraju.

"Šokiran sam. Odigrali smo najbolju utakmicu ove sezone kada se uzme u obzir ono što zahtijevamo od sebe. Kvalitetno smo napadali, osvajali loptu, bili konstantni i stvorili dosta prilika, a onda...", kazao je Arteta, dodavši:

"Nije fer ni prema igračima ni prema navijačima konačni rezultat. Kako objasniti ovaj rezultat? Frustritsn sam jer nismo zaslužili da izgubimo. Nismo imali sreće".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.