AS: Marcelo će biti žestoko kažnjen

Zbog crvenog kartona

AS: Marcelo će biti žestoko kažnjen

E. Škorić
Teme:

Brazilski lijevi bek Marcelo dobio je direktan crveni karton u meču Real Madrida i Levantea.

Real je odigrao 1:1 protiv autsajdera Levantea, a Marcelo je u završnici susreta trećeg kola La Lige udario po leđima protivničkog igrača.

Protivnik je zadržavao vrijeme, Marcelu se to nije dopalo, pa je postupio kako je već postupio i sada mu predstoji žestoka kazna Španskog nogometnog saveza.

AS piše da je za ovakve startove kazna dvije utakmice neigranja, ali da je u Marcelov slučaj još teži pošto je Brazilac pokazao odlučnu namjeru da udari protivnika i visok nivo agresije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To znači da bi ovaj sjajni bek mogao da bude kažnjen i sa četiri utakmice neigranja, a sličnu suspenziju dobio je nedavno i Cristiano Ronaldo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi