Asanović: Moj sin nema pravo da bude ljut na Željezničar

Asanović za SportSport.ba

Asanović: Moj sin nema pravo da bude ljut na Željezničar

Bivši reprezentativac BiH, Ivan Sesar, u januarskom prijelaznom roku pojačao je redove slovačke Dunajska Strede, a najzaslužniji za njegov dolazak bio je Aljoša Asanović. 

Proslavljeni hrvatski fudbaler u slovačkom prvoligašu obnaša funkciju tehničkog direktora, iako je nakon okončanja karijere radio isključivo kao pomoćni trener u Lokomotivu i reprezentaciji Hrvatske. 

Asanović je u razgovoru za SportSport.ba otkrio kako je došlo do dovođenja Sesara, koji se prema njegovim riječima može nazvati pojačanjem i uvjeren je da je DAC dobio pravog igrača. 

"Ivan je u naš klub stigao kao slobodan igrač, jer mi tada nismo bili u financijskoj situaciji da kupujemo igrače koji su već pod ugovorom. Ja već sada mogu reći da je on za nas pojačanje i uvjeren sam da smo dobili pravog igrača koji iza sebe ima lijepu karijeru", kazao je Asanović na početku razgovora za SportSport.ba. 

Dunajska Streda nakon 23 odigrana kola zauzima sedmu poziciju u slovačkoj Fortuna ligi, a Asanović ističe da su u klubu zadovoljni dosadašnjim rezultatima.

"Svi u klubu trudimo se da napravimo nešto najbolje što se može napraviti. Ove sezone ostvarili smo šest pobjeda i radimo sve što je u našoj moći da budemo mnogo bolji, mada možemo biti zadovoljni i trenutnim rezultatima", smatra Asanović, koji se potom osvrnuo na poziciju direktora koju po prvi put obnaša.

"Dosta toga sam naučio radeći u Hrvatskoj i u tom periodu spremao sam se dosta za trenerski posao. Na kraju sam dobio priliku na drugoj funkciji, tako da se nadam da će sve ići po planu i da ću pomoći klubu."

Vrijedi istaći da je njegov Antonio donedavno nosio dres sarajevskog Željezničara. Antonio se na Grbavici nije mnogo zadržao, a glavni "krivac" za to je sadašnji trener Milomir Odović.

"Koliko sam ja upućen, ljudi u Željezničaru bili su zadovoljni sa mojim sinom koji je bio također zadovoljan sa klubom i Sarajevom kao gradom. Njegov kvalitet prepoznao je bio Amar Osim, ali dolaskom novog trenera stvari su se promijenile. Odmah je u klub došla i nova vizija, trener je odlučio da ne računa na Antonija i tu odluku treba poštovati. Antonio nije ljut, niti ima pravo da bude."

Na kraju razgovora, Asanović je istakao da sa velikim zanimanjem prati i reprezentaciju BiH.

"Svi znamo da imate mnogo kvalitetnu reprezentaciju koja zaslužuje svaki respekt. Igrali ste na Svjetskom prvenstvom, no u kvalifikacijama za naredno takmičenje izgubili ste dosta bodova i biće mnogo teško u nastavku kvalifikacija. Da li vjerujem u plasman? To ne mogu reći. Život je takav da se ne zna šta sutrašnji dan nosi, ali ipak treba se nadati tome", zaključio je Asanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Podsjećanja radi, legendarni Asanović tokom fudbalske karijere nastupao je za Hajduk, Metz, Cannes, Montpellier, Real Valladolid, Derby County, Napoli, Panathinaikos i Sydney United. Bio je član najslavnije generacije hrvatskih fudbalera koji su 1998. osvojili bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.