Asmir Begović će ipak dobiti šampionsku medalju
Foto: EPA

Chelsea odlučio nagraditi Asmira medaljom za prvaka Engleske

Asmir Begović će ipak dobiti šampionsku medalju

Iz tabora Chelseaja su potvrdili da će i bh. reprezentativac Asmir Begović dobiti medalju namijenjenu osvajačima Premier lige.

Nedavno su otočki mediji javili kako drugi golman londonske ekipe, Asmir Begović, neće primiti šampionsku medalju, jer je za takvo nešto potrebno da igrač nastupi najmanje pet puta u toku jedne sezone Premier lige.

Međutim, pošto se uloga drugog golmana u Chelseaju, ali i u ostalim ekipama Premier lige smatra izuzetno važnom, iako ona zbog male minutaže koju donosi može biti frustrirajuća za pojedince, Plavci su odlučili zaobići dosadašnja pravila kako bi i Begoviću bila uručena medalja za prvaka Engleske.

Asmir je ove sezone nastupio u samo dva premierligaška susreta, nakon što je branio protiv Manchester Uniteda i Watforda.

Vrlo je vjerovatno da će, osim Begovića, i neki mladi igrači koji, takođe, nisu uspjeli sakupiti pet nastupa, poput Nathana Akea, Kenedyja ili Aine dobiti medalje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, samo igrači sa najmanje pet nastupa mogu prisustvovati svečanoj dodjeli odličija sljedeće nedjelje, dok će ostalima medalje biti uručene nakon ovog događaja.

Ekipa sa Stamford Bridgea će dobiti 40 medalja. Sve medalje koje budu "višak", klub ima pravo uručiti trenerima, članovima ekipe ili bilo kome drugom za koga se smatra da istu i zaslužuje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi