Asmir Begović mijenja Claudija Brava u Manchester Cityju?

Prenose engleski mediji

Asmir Begović mijenja Claudija Brava u Manchester Cityju?

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola na klupu Manchester Cityja stigao je proteklog ljeta, a prvu promjenu napravio je na golmanskoj poziciji.

Guardiola je poručio Joeu Hartu da može napustiti Etihad jer on nije tip golmana koji odgovara stilu igra španskog stručnjaka. Španac je doveo iz Barcelone Claudija Brava, dok je Hart otišao na jednogodišnju posudbu u Torino.

Ipak, čileanski golman nije ni sjena onoga iz Barcelone jer je od zadnja 22 šuta prema golu Cityja primio čak 14 golova. Engleski mediji špekulišu da Bravo nakon šest mjeseci već želi da ide, te da Građani traže zamjenu za Čileanca.

Navijači Manchester Cityja poručili su Guardioli da vrati Harta na Etihad, ali teško da će španski stručnjak pogaziti svoje riječi. Još uvijek nije jasno ko bi mogao zamijeniti Brava, a Telegraph špekuliše da se na listi mogućih pojačanja nalazi i Asmir Begović.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Možda za bh. golmana ne bi bilo loše da svoju karijeru nastavi na Etihadu u slučaju da će biti prvi golman ove ekipe. Ipak, još uvijek nema konkretnijih informacija da su ove vijesti tačne, ali mnogo toga trebalo bi biti jasnije u narednih nekoliko dana.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi