Asmir Begović novi golman Chelseaja!

Prema pisanju otočkih medija

Asmir Begović novi golman Chelseaja!

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović novi je igrač londonskog Chelseaja, javljaju otočki mediji.

Prvi golman bh. selekcije postigao je dogovor s aktuelnim engleskim prvakom, te će u narednoj sezoni nositi dres tima sa Stamford Bridgea.

Stoke City, dosadašnji klub našeg reprezentativca je inkasirao osam miliona funti u ovom ugovoru, a Asmir će u Chelseaju na godišnjem nivou zarađivati četiri miliona funti.

U tim kojeg s klupe predvodi Jose Mourinho Begović dolazi nakon još jedne odlične sezone na golu tima s Britannia stadiona, a pored ponude Plavaca naš čuvar mreže je imao ponude Manchester Uniteda i Rome.

Ipak, Chelsea je pobijedio ostale rivale u borbi za njegov potpis, te će Asmir od naredne sezone nositi dres prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Begović će na Stamford Bridgeu imati konkurenciju u Belgijancu Thibautu Courtoisu, a među Plavce stiže kao zamjena za Petra Čecha, koji je potpisao za Arsenal.

Begović je u Premiershipu pored Stokea branio još i za Portsmouth...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.