Asmir Begović upisao 50. "clean-sheet" u dresu Stokea

Veliki jubilej bh. golmana

Asmir Begović upisao 50. "clean-sheet" u dresu Stokea

Stoke Cityja je u okviru 28. kola engleskog Premiershipa sa 2:0 savladao Everton, pa je više razloga za slavlje u duelu protiv svog reprezentativnog kolege Muhameda Bešića imao prvi golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Asmir Begović.

Lončari su slavili golovima Mosesa i Dioufa, a Trebinjac na njihovom golu je imao nekoliko fantastičnih odbrana koje su bile jednako bitne za Stoke u osvajanju tri nova boda. 

Bila je ovo 12. ovosezonska pobjeda Stokea, a treća u nizu. Za Asmira Begovića "clean-sheet" iz ove utakmice bio je jubilarni 50. u dresu kluba sa stadion Britannia.

Begović je ovo bio sedmi "clean-sheet" u ovoj sezoni u 28 utakmica i sa ovim učinkom dijeli sedmo mjesto sa Costelom Pantilimonom (Sunderland), Timom Krulom (Newcastle) i Bradom Guzanom (Aston Villa).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.