Assou-Ekotto pronašao novu sredinu
FOTO: EPA

Napustio St. Etienne

Assou-Ekotto pronašao novu sredinu

Bivši kamerunski reprezentativac Benoit Assou-Ekotto novi je igrač Metza, potvrđeno je na klupskoj stranici. 

Assou-Ekotto (32) je nakon sporazumnog razlaza sa St. Etienneom dobio odriješene da potraži novu sredinu ovog ljeta, a iako je 'na stolu' imao nekoliko ponuda, odlučio je ostati u Francuskoj i potpisati za Metz. 

Da je transfer završen potvrdio je francuski prvoligaš i na svojim zvaničnim stranicama, a ugovor između dvije strane je potpisan do kraja sezone. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Assou-Ekotto je svoju karijeru započeo u Lensu i prije nego što je došao u Metz još je igrao za St. Etienne, Tottenham i Queens Park Rangers. Za reprezentaciju Kameruna je uknjižio 23 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi