Aston Villa nemoćna na Craven Cottageu
Žestoka borba na Craven Cottageu

Pobjeda Fulhama

Aston Villa nemoćna na Craven Cottageu

M. Šljivak

Fudbaleri Fulhama savladali su danas na svom Craven Cottageu u 15. kolu engleske Premier lige ekipu Aston Ville rezultatom 2:0.

Domaći tim je dominirao u ovom susretu, pa su na kraju sasvim zasluženo došli do pobjede. Nakon nekoliko uvodnih prilika, koje nisu završile iza leđa Brada Guzana, Fulham je u 21. minuti stigao do vodstva. Steve Sidwell je iskoristio neopreznost odbrane gostiju, te je fantastičnim pogotkom doveo svoj tim u vodstvo od 1:0.

Nastavio je Fulham sa napadima na gol gostiju iz Birminghama. Isplatilo im se to u 30. minuti kada je Aleksandar Kačaniklić iznudio penal, a Dimitar Berbatov je precizan izvođač za sigurnih 2:0.

Nije bio Fulham zadovoljan ovim vodstvom, pa su i dalje stvarali prilike pred golom Guzana. Ipak, nisu uspjeli da i po treći put savladaju gostujućeg golmana, te se na odmor otišlo vodstvom domaćih od 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nastavak utakmice donio je ponovo bolju igru Fulhama. Gosti su imali nekoliko pokušaja, ali su njihovi napadi bili bezopasni, a s druge strane domaći fudbaleri nisu koristili dobre šanse koje su stvarali.

Na kraju je Fulham stigao do sigurne pobjede, prve od 21. oktobra.
Fulham 2-0 Aston Villa All Goals by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.