Aston Villa pretrpjela velike gubitke zbog ispadanja iz lige

Loša godina

Aston Villa pretrpjela velike gubitke zbog ispadanja iz lige

Sezona 2015/2016. bila je kobna za Aston Villu, koja će klubu iz Birminghama ostati upamćena po ispadanju iz Premier lige.

Prelazak u Championship se najviše osjetio na finansijskom planu, a sa Villa Parka su obavijestili javnost da su u prošloj sezoni pretrpjeli gubitak od čak 81 milion funti.

To se najviše ogleda u gubitku novca od Premier lige i TV prava, a najmanji krivac su navijači koji i su u velikom broju dolazili na utakmice svog voljenog tima. Prosjek u sezoni 2005/2016. bio je 33,690 gledalaca po utakmici, što je samo 1,33 manje u odnosu na prethodnu sezonu.

Vrijedi istaći da je Aston Villa 14. juna 2016. godine dobila novog vlasnika Tonyja Xia, a izvještaj za sezonu 2016/2017. treba pokazati kako je prošla njegova prva godina u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aston Villa je prošle sezone završila na posljednjem mjestu u Premier ligi sa svega 17 bodova iz 38 kola, a ove se nalazi na skromnom 17. mjestu u Championshipu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi