Aston Villa pronašla zamjenu za Bentekea

Stigao Jordan Ayew

Aston Villa pronašla zamjenu za Bentekea

Jordan Ayew novi je fudbaler Aston Ville, a u redove engleskog premijerligaša stiže kao zamjena za Christiana Bentekea. 

Tamošnji mediji prenose da je reprezentativac Gane potpisao petogodišnji ugovor i navodno je Aston Villa za njegovo dovođenje morala platiti Lorientu oko 15 miliona eura. 

"Sretni smo što je Ayew došao u Aston Villu. On je fantastični mladi igrač koji će se savršeno uklopiti u Premiership", izjavio je trener kluba Tim Sherwood.

Ayew je inače šesto pojačanje Aston Ville u ovom prijelaznom roku, a prije Lorienta igrao je za Marseille i Sochaux. Za reprezentaciju Gane je od 2010. godine uknjižio 28 nastupa i pritom postigao osam golova. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.