Astronomski bonusi Carlosa Teveza u Kini
Foto: EPA

Tevez bi za godinu mogao inkasirati više od 20 miliona funti

Astronomski bonusi Carlosa Teveza u Kini

U zadnja dva prelazna roka kineska Super liga je dokazala da se u tom dijelu svijeta ne štedi novac kada je u pitanju dovođenje velikih svjetskih zvijezda u ovo takmičenje. Pa tako Carlos Tevez u Shanghai Shenhuau zarađuje astronomskih 634.000 funti sedmično.

Igrači poput Oscra, Ezequiela Lavezzija i Carlosa Teveza nisu mogli odbiti bogate ponude iz Kine. Međutim, iako već ima ogromnu platu u Kini, cifra koju bi u konačnici mogao zaraditi 33-godišnji Tevez je vrtoglava.

Osim što bi od plata, na godišnjem nivou, Argentinac trebao inkasirati 17.16 miliona funti, on bi mogao dobiti i dodatnih 3.916 miliona funti bonusa.

Naime, ukoliko Shanghai Shenhua uspije doći do nekog trofeja, što je jedan od uslova, Tevez će dobiti dodatnih 788.000 funti ako započne više od 70% utakmica, te 390.000 funti ako bude prvi strijelac tima.

Još 390.000 funti čeka Teveza ako ekipa osvoji kup, 788.000 ako dođe do titule u Super ligi, te 1.56 miliona funti ako osvoji titulu u azijskoj Ligi prvaka.

Ipak, sigurno je da Tevezu neće biti lako postići sve ovo, ali će cifre koje su u igri sigurno Argentincu dati dodatni podstrek da pruži sve od sebe u dresu kineske ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi