Atalanta bez šanse protiv Rome na Olimpicu
Foto: EPA

Pobjeda Rome

Atalanta bez šanse protiv Rome na Olimpicu

M. Šljivak

Roma je u 33. kolu italijanske Serie A dočekala Atalantu na Olimpicu, te su stigli do uvjerljive pobjede od 3:1.

Vučica je od samog početka utakmice dominirala. U 13. minuti utakmice Rodrigo Taddei je dočekao jedan odbitak na 20 metara od gola, te je fantastičnim udarcem matirao golmana gostiju  Consiglija za prednost od 1:0.

Iako su u ovom susretu bili bez Miralema Pjanića, Roma je bez većih problema kontrolisala sredinu terena. Lagano su stvarali šanse, a nakon nekoliko propuštenih šansi, Vučica je u 44. minuti došla i do drugog gola. De Rossi je uposlio Adema Ljajića, koji je pogodio za sigurnih 2:0 na poluvremenu.

Nastavak je donio ponovo mnogo bolju igru Rome. Stvarali su prilike pred golom gostiju iz Bergama, a pobjedu su potvrdili u 63. minuti. Ljajić je ovaj put asistent, a strijelac je Gervinho za povećanje prednosti na 3:0.

Imala je Roma i nakon trećeg gola nekoliko odličnih prilika. Ljajić je pogodio stativu, a kazna za promašaje je stigla u 78. minuti kada je Atalanta preko Migliaccija stigla za smanjenja prednosti na 3:1.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa je Roma ovom pobjedom sada ponov na pet bodova od vodećeg Juventusa.

Seria A, 33. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Atalanta 3:1 (Taddei 13', Ljajić 44', Gervinho 63' / Migliaccio 78')


Roma 1-0 Atalanta (Goal Rodrigo Taddei) by all-goals
Roma 2-0 Atalanta (Goal Adem Ljajic) by all-goals
Roma 3-0 Atalanta (Goal Gervinho) by all-goals

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.