Atalanta ne zna za poraz: Lagana pobjeda u Bologni
Foto: EPA

Seria A

Atalanta ne zna za poraz: Lagana pobjeda u Bologni

M. Šljivak

Fudbaleri Atalante savladali su večeras na gostovanju ekipu Bologne s 2:0 u susretu 31. kola italijanske Serie A, te su došli do šeste uzastopne pobjede.

Atalanta je do vodećeg gola stigla u 22. minuti. Sjajno je mrežu domaćih pogodio Giuseppe De Luca za prednost domaćeg tima od 1:0. 

Samo pet minuta kasnije novi gol u mreži domaćeg tima. Ovaj put je fantastičan gol postigao Marcelo Estigarribia za sigurno vodstvo od 2:0.

Imala je potom Atalanta šansu preko Consiglija, ali j golman Crespo uspio nešto i odbraniti večeras. Bologna je potom uzvratila preko Moscardellija i Acquasfresce, ali je ostalo 2:0 na poluvremenu.

Pokušavala je Bologna u nastavku da eventualno dođe barem do boda. Imali su nekoliko sjajnih šansi, a posebnoj opasan po gol gostiju bio David Moscardelli. Ipak, mreža Atalante se nije tresla, te je ostalo 2:0 za tim iz Bergama.

Seria A, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bologna - Atalanta 0:2 (De Luca 22', Estigarribia 26')


Bologna 0-1 Atalanta (Goal De Luca) 29-03-2014 by houoy
Bologna 0-2 Atalanta (Goal Estigarribia) 29-03... by houoy

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.