Atalanta očitala lekciju Sampdoriji
Foto: EPA

Serija

Atalanta očitala lekciju Sampdoriji

E. Škorić

Postoje ekipe koje u gostima zakažu, a pred svojim navijačima kao da ne znaju izgubiti. Jedna takva ekipa je Atalanta iz Bergama.

Atalanta je u prvoj nedjeljnoj utakmici 28. kola italijanske Serije A savladala Sampdoriju bez većih problema, rezultatom 3:0. Plavo-crni su upisali 11. pobjedu, ali devetu kod kuće. 

Đenovljani su već nakon poluvremena izgubili nadu za eventualni trijumf u Bergamu, jer je Atalanta vodila 2:0. 

U 36. minuit Carlos Carmona je volej-udarcem postigao vodeći gol, a samo šešt minuta poslije, Bonaventura je nakon ubačaja Cigarinija iz kornera ostao sam i bez problema, glavom, loptu zakucao u mrežu  Sampdorije.

U nastavku su se gosti otvorili u nadi da spase što se spasiti da, ali stigao je novi pogodak Atalante. U 56. minuti, nakon sjajnog upošljavanja od strane Moraleza, Denis izlazi sam pred gol gostiju i mirno pogađa za 3:0. Isti je igrač kasnije pogodio stativu. 

Za Atalantu je ovo već treća vezana pobjeda i sada se nalaze na devetom mjestu sa 37 bodova. Današnjom pobjedom napredovali su čak četiri pozicije. Sampdoria je na 13. mjestu sa 34 boda. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 28. kolo:
Atalanta - Sampdoria 3:0 (Carmona 36, Bonaventura 42, Denis 56)


Atalanta 1-0 Sampdoria (Goal Carlos Carmona) by all-goals
Atalanta 2-0 Sampdoria (Goal Giacomo Bonaventura) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.