Athletic Bilbao prejak za Sevillu

Slavili na domaćem terenu sa 3:1

Athletic Bilbao prejak za Sevillu

E. Čaušević

Fudbaleri Athletic Bilbaoa savladali su danas na domaćem terenu Sevillu (3:1) u utakmici šestog kola La Lige.

Domaća ekipa stigla je do važne pojede protiv velikog rivala Seville. Bilbao je do prednosti stigao u 26. minuti utakmice kada je mrežu gostujuće ekipe zatresao San Jose. Sevilla je pokušala da se ekspresno vrati u meč, ali je Bilbao uspio sačuvati svoj gol.

Ipak, nakon deset minuta u nastavku meča Sevilla je uspjela slomiti otpor domaće ekipe. Debitantski gol u dresu Seville postigao je Samir Nasri koji je izjednačio na 1:1.

Međutim, iako su svi očekivali da će Sevilla dodatnim pritiskom krenuti po preokret Bilbao je zaigrao bolje. Domaćoj ekipi to se isplatilo u 66. minuti kada je za 2:1 pogodio Balenziaga. Konačnih 3:1 postavio je s bijele tačke Aduriz u samom finišu utakmice. Penal je skrivio Sirigu koji je dobio direktan crveni karton.

Bilbao je treći na tabeli La Lige sa 12 bodova, dok je Sevilla četvrta sa jednim bodom manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 6. kolo:

Athletic Bilbao - Sevilla 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi