Athletic Bilbao slavio kući protiv Seville

Španska La Liga

Athletic Bilbao slavio kući protiv Seville

Fudbaleri Athletic Bilbaa pobijedili su danas na domaćem terenu Sevillu sa 1:0 u okviru 8. kola španske La Lige. 

Bilbao je prije ovog meča bio u nizu od četiri meča bez pobjede, od čega su zabilježili čak tri poraza, ali su nakon reprezentativne pauze očito konsolidovali redove te su danas zabilježili veoma važnu pobjedu. 

Prvo poluvrijeme je proteklo bez većih uzbuđenja i pogodak u mreži gostiju je jedina stvar vrijedna pomena. Strijelac je bio Vesga u 43. minuti prvog dijela meča. Domaći su u nastavku susreta imali još jednu dobru priliku i to preko istog fudbalera, ali ovog puta ga je stativa spriječila da postigne pogodak. Sevilla se do kraja susreta trudila da izbjegne poraz, ali nisu uspjeli pa je meč završen 1:0.

Bilbao je nakon ove pobjede skočio na 8. poziciju sa 11 bodova, dok je Sevilla ostala na 2. mjestu sa 16 osvojenih bodova, odnosno pet manje od Barcelone. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 8. kolo:

Athletic Bilbao-Sevilla 1:0 (Vesga 43')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi