Athletic bolji od Celte na novom San Mamesu

Primera, 4. kolo

Athletic bolji od Celte na novom San Mamesu

E. Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su Athletic Bilbao i Celta Vigo na novootvorenom Sam Mamesu. 

Nogomtaši Athletica upisali su u u četvrtom kolu i treću prvenstvenu pobjedu, te se primakli klubovima u vrhu. 

Celta, pak, nije uspjela da izbjegne prvi poraz, iako su gosti iz Viga poveli golom Charlesa u 14. minuti, a isti igrač promašio je penal u 27. minuti kod rezultata 1:1. Prethodno je San Jose u 18. izjednačio rezultat.

U posljednjih pola sata viđena su tri gola. U 61. minuti Andoni Iraola je pogodio za preokrt crveno-bijelih, da bi Benat na asistneciju San Josea, strijelca gola za 1:1, pogodio za već sigurnih 3:1 u korist domaćih.

Santi Mina uspijeva u 79. minuti postići drugi gol za Celtu, koja ipak nije uspjela da do kraja postigne i treći gol. 

U nešto ranijem terminu u ponedjeljak svoj susret četvrtog kola odigrali su Elche i Valladolid, a na kraju nije bilo pogodaka. Za Elche nije konkurirao bh. reprezentativac Miroslav Stevanović.

Primera, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Elche - Valladolid 0:0

Athletic - Celta 3:2 (San Jose 18, Iraola 61, Etxebarria 68/ Charles 14, Mina 79)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.