Athletic deklasirao Atletico na San Mamesu

Malaga slavila na Mallorci

Athletic deklasirao Atletico na San Mamesu

U derbiju kola španske Primere, u reprizi finala Evropske lige, sastali su se Athletic Bilbao i Atletico Madrid na San Mamesu, a slavili su Baskijci sa 3:0.

Uvodni dio susreta pripao je gostima iz Madrida, koji su igrali bez povrijeđenog Radamela Falcaa. Međutim, nakon desetominutnog pritiska Jorgandžija, Athletic je preuzeo kontrolu nad igrom, te preko Aduriza, De Marcosa i Herrere u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio golu gostiju.

Domaći su poveli u petoj minuti nastavka. Loptu je u kazneni prostor Atletica ubacio Ander Herrera, a Mikel San Jose glavom je zakucao u mrežu Atletica.

I nakon postignutog gola domaći su nastavili dominirati. U 77. minuti Aduriz je pronašao Markela Susaetu, koji s lakoćom matira golmana Atletica za 2:0. Tačku na i odlične predstave domaćih postavio je Oscar De Marcos u 85. minuti za konačnih 3:0.

U drugom večerašnjem susretu Malaga je savladala Mallorcu kao gost. Javier Saviola doveo je Malagu u prednost nakon 11 minuta igre, a samo pet minuta nakon toga sjajni Isco je pogodio i uduplao prednost gostiju.

Victor je u 27. minuti smanjio na 1:2, ali je pobjedu Malagi ovjerio Monreal u 62. minutu utakmice. Desetak minuta kasnije Dos Santos je uspio smanjiti na 2:3, ali to je bilo sve što su domaći uspjeli postići u ovom susretu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.