Athletic slavio u gostima kod Getafea
Foto: EPA

Primera

Athletic slavio u gostima kod Getafea

E. Škorić

Nogometaši Athletica slavili su u predgrađu Madrida, u utakmici 13. kola španske Primere, protiv Getafea s 2:1.

Athletic je na teškom gostovanju upisao petu pobjedu. Baskijci su tako nastavili seriju utakmica bez poraza, dok je Getafeu ovo bio drugi vezani poraz.

Nakon 30-ak minuta igre nije bilo pravih šansi, a Athletic je do vodstva stigao u 36. minuti. Mikel San Jose je, nakon ubačaja Benata Etxebarrije iz kornera, glavom loptu pospremio u mrežu.

U petoj minuti nastavka Getafe je imao dobru šansu, ali je udarac Babe Diaware zaustavio golman Gorka Iraizoz.  U 83. minuti Ibai je mogao da udvostruči prednost Athletica, ali je lopta otišla malo pored lijeve stative domaćeg gola.

I onda je u 90. minuti, kada se još uvijek nije mogao proglasiti pobjednik, Etxebarria postigao gol za konačnih 2:0. Uspio je Lafita u 92. minuti postići gol za Getafe, a on se ispostavio utješnim.

U narednom kolu Athletic dočekuje Cordobu, a Getafe ide u goste Levanteu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 13. kolo:
Getafe - Athletic 1:2 (Lafita 92/ San Jose 36, Etxebarria 90)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.