Athletic sve bliže plasmanu u Ligu prvaka

Nova pobjeda baskijskog ponosa

Athletic sve bliže plasmanu u Ligu prvaka

U posljednjoj utakmici 33. kola španske Primere Athletic Bilbao je na San Mamesu slavio sigurnu pobjedu protiv Malage rezultatom 3:0.

Igrači Ernesta Valverdea su u potpunosti opravdali epitet favorita u ovom meču, te su odličnom igrom upisali nova tri boda koja ih znatno približavaju kvalifikacijama za Ligu prvaka naredne sezone.

Navijači na San Mamesu nisu morali dugo čekati na slavlje. Ponos Baskije je poveo u 4. minuti utakmice, a mrežu gostiju iz Malage načeo je sjajni Aritz Aduriz na asistenciju Markela Susaete.

Iako su igrači Athletica imali nekoliko dobrih prilika za povećanje vodstva na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 1:0. Drugo poluvrijeme je počelo kao i prvo, samo ja sada igračima Athletica za pogodak bilo potrebno još manje vremena. 

Samo jedna minuta igre u nastavku bila je dovoljna Adurizu da drugim golom na meču udvostruči prednost svog tima, a ponovo je asistirao Susaeta. Već tada je bilo jasno da će tri boda ostati u Bilbau.

Ako je i bilo neke sumnje u pobjedu, onda ih je otklonio Ander Herrera. Mladi vezista je u 62. minuti na dodavanje Iturraspea postigao svoj prvi gol na utakmici, a treći za svoju ekipu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

S nova tri boda Athletic je napravio veliki korak na kvalifikacijama za Ligu prvaka naredne sezone. Pet kola prije kraja prvenstva Athletic ima 62 boda, odnosno šest više od prvog pratitelja Seville, te 10 od Villarreala. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.