Atlanta, Colorado,  Chicago i Toronto upisali pobjede
FOTO: Chicago-fire.com

MLS

Atlanta, Colorado, Chicago i Toronto upisali pobjede

S. Bošković

Fudbaleri Atlante, Colorada, Chicaga i Toronta su ubilježili pobjede u utakmicama MLS-a odigranim s noći s petka na subotu. 

Atlanta je na domaćem terenu u 17. kolu savladala ekipu Columbus Crewa rezultatom 3:1. Domaći tim poveo je preko Villalbe u 16. minuti igre, a deset minuta kasnije rezultat je izjednačio Higuain. U drugom dijelu domaći tim je preko Almirona i Martineza došao do velike pobjede. 

Chicago Fire je na teškom gostovanju savladao New England Revolution rezultatom 2:1. Nakon dvadesetak minuta igre Nikolics je pogodio za minimalno vodstvo gostiju, a pola sata prije kraja Solignac je poduplao rezultat. Domaći tim je smanji preko Delamea u 70. minuti igre, no više od toga nije mogao. 

Toronto je kao domaćin savladao DC United rezultatom 2:0, a golove su postigli Altidore i Hamilton. 

Sjajnu utakmicu odigrali su Orlando i Montreal (3:3). Domaći tim poveo je preko Garcije nakon osam minuta igre, a Dzemaili je u 16. minuti poravnao rezultat. Samo sedam minuta kasnije Rivas pogađa za novo vodstvo Orlanda. S istim rezultatom se otišlo na odmor, a onda Piatti u 58. i 59. minuti postiže dva gola za vodstvo gostiju. Ipak, u zadnjoj minuti sudačke nadoknade Spector postavlja konačnih 3:3. 

Colardo je na domaćem terenu s 2:1 bio bolji od Portlanda, a susret San Josea i Sportinga završen je bez postignutih golova. 

MLS: 

Atlanta United - Columbus Crew 3:1 (Villalba 16', Almiron 67', Martinez 88' / Higuain 26')

New England Revolution - Chicago Fire (Delemea 70'/Nicolics 18', Solignac 61')

Toronto - DC United 2:0 (Altidore 60', Hamilton 85')

San Jose Earthquakes - Sporting Kansas City 0:0

Colorado Rapids - Portlad Timbers 1:1 (Badji 51', Gordon 88'/Blanco 18')

Orlando City - Montreal Impact 3:3 (Garcia 8', Rivas 23', Spector 90+4'/Džemaili 16', Piatti 58', 59')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi